Treceți la conținutul principal

Vine 1 aprilie

Abia ce a trecut nebunia greeting-urilor cu floricele, zorzonele şi alte cele, că urmează ceva şi mai teribil. De ceva vreme tot pândeşti calendarul, vezi filele rupându-se şi surâzi pe sub mustaţă. Realizezi că odata şi odata tot se va sfârşi luna asta a cadorilor şi vine şi acea unică zi din an în care poţi să râzi cât te ţin plămânii de colegii, prietenii şi mai ales de acei gură-cască mereu roind prin preajma ta.Pentru ca anul acesta va fi altfel... de data asta tu vei fi cel care va râde la urmă. Fără a mai fi nevoie de nici o prelegere interminabilă de istorie antică, străveche şi de demult, toată lumea ştie ce se întâmplă pe acea zi cu adevărat memorabilă. (Doar am simţit-o cu toţii pe pielea proprie). Iar atunci când şi tehnologia asta (care în mod normal te cam lasă cu gura căscată) îţi mai şi vine în ajutor... să înceapă spectacolul.

Vă spun sincer: nu încerc să ţin aici un curs pentru glumeţi pe Internet. Nici dacă aş vrea nu aş putea să acopăr toate poantele care sunt acolo, undeva plutind pe Internet (poate unele dintre ele au chiar numele vostru scris pe ele şi aşteaptă doar ziua cu pricina pentru a vă servi un mic şi interminabil hohot de râs în momentul când vă veţi da seama despre ce este vorba). Aşa că... de ce să stric surpriza?

Se zice că mai întâi a fost e-mailul. (Şi apoi au venit mesajele de "Failed Delivery"). Din cauza asta nici nu va fi de mirare dacă încâ de dimineaţă unele mesaje cât se poate de inocente or să vă dea roată, pentru a vă oferi nişte emoţii dacă vă prind pe picior greşit. Bineînţeles, nu trebuie să exagerăm: poate chiar aţi câştigat milionul de dolari, iar loteria s-a decis să vă anunţe exact acum sau poate o fi vre-o facilitate nouă a calculatorului faptul mouse-ul a luat-o razna pe ecran, ca să nu mai vorbim de acel "incident" când toate icoanurile de pe desktop pur si simplu au căzut peste task-bar şi acolo au rămas până aţi observat rulând o ciudăţenie de program care se ţinea de asemenea poante.

De data asta 1 Aprilie cade într-o plină de entuziasm si poftă de muncă zi de miercuri. Iar pentru descreţirea frunţilor se găsesc o droaie de felicitări virtuale sau de site-uri ce le puteţi recomanda călduros şi care la accesare dau nişte mesaje pe cât de tehnice si alarmante, pe atât de ireale. Pentru cei care sunt fraţi siamezi cu propriul telefon mobil, există şi pentru ei speranţe. Nu trebuie decât să vă vină o idee cât se poate mai sclipitoare pentru a face o farsă amicului cu care tot povestiţi de atâta vreme pe chat. Poate fi suficient să trimiteţi un sms drăguţ.

In fond la început de Aprilie, zâmbetul este la loc de cinste. Idei de glume sunt cu duiumul. Site-uri care să vă ajute să le materializaţi la fel. Fiecare din ele însă are la vedere atenţionările de rigoare prin care vă dă de înţeles că toate materialele disponibile sunt doar cu titlu de glumă, inofensive şi trebuie privite ca atare. Doar să vă asiguraţi că şi cel căruia le trimiteţi le vor privi la fel. Deşi se pare că modelul comunităţilor a mai evoluat şi azi nu întotdeauna mai ai posibilitatea să încerci trucul clasic cu nasturele care să vă stropească amicii, acum aflaţi undeva în spatele unui monitor într-un alt colţ de lume, asta nu mai împiedică pe nimeni să savuraţi o poantă reuşită.

Şi ... hei! De ce a început să fugă pe ecran iconul cu My Computer? (Pssst... 1 Aprilie!)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna paradisul?!

Oamenii vor paradisul si fac cele mai ingrate gesturi pentru a-l atinge. Ce inseamna paradisul?! O stare de beatitudine, in care poti sa arunci o privire asupra propriului eu multumit, detasat si oarecum desprins sau dimpotriva asaltat de realitatea palpabila, un paradis artific involuntara. Cuvintele capata intelesuri noi, nebanuite si esti uimit de asociatiile de idei, de varietatea sensurilor, de intensitatea cu care se impun. Fascinatia in fata acestei lumi a cuvintelor pe care o descoperi in tine va mai dura o vreme. Asocierile de idei devin din ce in ce mai bizare si o usoara senzatie de ameteala te face mai nesigur. Iti spui ca poate ar fi mai bine sa te asezi. Sentimentul de buna dispozitie persista si-ti place starea asta de bine. Acum e momentul in care realitatea din jurul tau se trasnforma. Daca esti un spirit cultivat, iubitor de forma, culoare, frumos vei asista la un spectacol uimitor. Caci stimulul actioneaza asupra naturalului, nu-ti atribuie o alta identi

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt

8 sfaturi in negociere

1. Numele Partenerului de negociere Fie ca vorbim despre nume, fie despre prenume, oamenilor le place sa li se pronunte numele. Pentru a retine numele persoanei este important ca, imediat dupa ce facem cunostinta cu ea sa folosim numele de cateva ori. Un secret este acela de a folosi chiar si la telefon numele persoanei de la capatul celalalt al firului, iar daca dorim un impact maxim trebuie, ca intr-o conversatie sa–i folosim ca ultim cuvant numele, cum ar fi: „Va doresc o zi buna, domnule Rujoiu” , „O sa va sun eu maine, domnule Rujoiu” sau „A fost o adevarata placere sa va intalnesc, domnule Rujoiu” etc. Trebuie sa retinem ca este important sa folosim numele celui cu care vorbim, dar mai ales in finalul discutiei, iar daca se poate, numele acestuia sa fie chiar ultimul cuvant. 2. Asezarea in incapere In principiu, pozitia cea mai dezavantajoasa este cu spatele la usa si cu fata la geam. Aceasta este o pozitie care creeaza disconfort, in primul rand pentru ca totdeaunea vei avea un