Treceți la conținutul principal

OMUL ESTE UN ANIMAL SOCIAL

Intregul glob e locul meu de joaca!

Imagineaza-ti: ai avut o zi proasta. Intai si-ntai drumul la serviciu te-a omorat. Apoi vrafurile de dosare de pe birou te indoaie. In fine doza zilnica din opiniile sefului te scoate din minti.

Vii acasa la o baie calda si te gandesti ce te-ar putea relaxa. iti trece prin minte ca te-ai putea intalni cu prietenii, te incui in camera ta si Voila!.

Extras dintr-unj roman futuristic? Nu! O mostra doar din viata unui tanar normal, intre 22 si 25, de ani. Proba completa ca intr-adevar Internetul ne-a schimbat viata.

Nu mai exista bariere de nationalitate, limba, sex. Poti fi unul nou de 12 ani sau un strateg obosit al Armatei Aeriene Americane. Cata vreme e vorba de chat esti tratat egal.

Chiar si pentru cel mai introvert dintre noi se deschid posibilitati noi.Socializarea, odata apanajul celor cu apetenta socilizanta, linistit invidiati de cei mai potin sociabili, acum e la indemana oricui. Comunicarea este mult usurata prin scris. Cu toate ca in timp real, chat-ul ofera timidului acel fragment de timp in plus ca sa nu-i fie frica de propriile vorbe

Ciclul de viata al unui chatter s-ar putea rezuma asa: incepe ca o fascinatie, se dezvolta in dependenta si devine obisnuinta.Majoritatea celor dinauntru au cuvinte bune despre aceasta preocupare care le creste cercul de cunostiinte si prieteni.

Evenimentele din chatteri se intampla sa interfere cu cele din viata concreta. Exista atunci, asa cum e si de asteptat, extinderea fenomenului dincolo de limitele sale firesti.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna paradisul?!

Oamenii vor paradisul si fac cele mai ingrate gesturi pentru a-l atinge. Ce inseamna paradisul?! O stare de beatitudine, in care poti sa arunci o privire asupra propriului eu multumit, detasat si oarecum desprins sau dimpotriva asaltat de realitatea palpabila, un paradis artific involuntara. Cuvintele capata intelesuri noi, nebanuite si esti uimit de asociatiile de idei, de varietatea sensurilor, de intensitatea cu care se impun. Fascinatia in fata acestei lumi a cuvintelor pe care o descoperi in tine va mai dura o vreme. Asocierile de idei devin din ce in ce mai bizare si o usoara senzatie de ameteala te face mai nesigur. Iti spui ca poate ar fi mai bine sa te asezi. Sentimentul de buna dispozitie persista si-ti place starea asta de bine. Acum e momentul in care realitatea din jurul tau se trasnforma. Daca esti un spirit cultivat, iubitor de forma, culoare, frumos vei asista la un spectacol uimitor. Caci stimulul actioneaza asupra naturalului, nu-ti atribuie o alta identi

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt

8 sfaturi in negociere

1. Numele Partenerului de negociere Fie ca vorbim despre nume, fie despre prenume, oamenilor le place sa li se pronunte numele. Pentru a retine numele persoanei este important ca, imediat dupa ce facem cunostinta cu ea sa folosim numele de cateva ori. Un secret este acela de a folosi chiar si la telefon numele persoanei de la capatul celalalt al firului, iar daca dorim un impact maxim trebuie, ca intr-o conversatie sa–i folosim ca ultim cuvant numele, cum ar fi: „Va doresc o zi buna, domnule Rujoiu” , „O sa va sun eu maine, domnule Rujoiu” sau „A fost o adevarata placere sa va intalnesc, domnule Rujoiu” etc. Trebuie sa retinem ca este important sa folosim numele celui cu care vorbim, dar mai ales in finalul discutiei, iar daca se poate, numele acestuia sa fie chiar ultimul cuvant. 2. Asezarea in incapere In principiu, pozitia cea mai dezavantajoasa este cu spatele la usa si cu fata la geam. Aceasta este o pozitie care creeaza disconfort, in primul rand pentru ca totdeaunea vei avea un