Lămâile, portocalele şi propolisul cresc imunitatea organismului în faţa viruşilor.
În prevenirea virozelor, cura de lămâi poate face minuni. Citricele sunt bogate în vitamina C şi potasiu, elemente care cresc rezistenţa organismului nostru în faţa microbilor. Mărarul, morcovul şi propolisul sunt, la rândul lor, excelente antivirale.
Dacă avem imunitatea scăzută sau în jurul nostru sunt persoane cu probleme respiratorii, o cură de lămâi timp de 10 zile poate ţine microbii la distanţă. În prima zi se bea sucul unei lămâi.
Doza va creşte zilnic, astfel încât în a 10-a zi se bea sucul a 10 lămâi. Apoi se reia terapia, în ordine inversă. Sucul poate fi combinat cu ceaiuri de tei şi echinacea. Aceeaşi cură poate fi urmată cu portocale.
Sucul de morcovi, băut imediat după preparare
Mărarul este un excelent antiviral. Se poate consuma (cel puţin două legături) în amestec cu morcovi şi varză, în salate, pregătite pentru mesele de prânz sau cină. Alt aliment care ne fortifică organismul este sucul de morcovi, bogat în vitamina A şi potasiu. El trebuie consumat imediat după preparare pentru a avea efect maxim, iar cura ţine 10 zile. Poate fi combinat şi cu suc de mere.
Coacăzele sunt şi ele foarte bogate în vitamina C şi trebuie incluse în dieta antivirală. Procurate de la plafar, coacăzele uscate trebuie adăugate în salatele de fructe, după ce au stat în ceai de echinacea sau cătină să se rehidrateze.
Salate cu spanac sau porumb
Porumbul fiert este bogat în minerale şi foarte eficient în terapia antiviroze. Această cereală poate fi combinată în salatele cu spanac, o altă legumă cu efecte benefice asupra organismului în sezonul rece. Dacă aceste alimente sunt asezonate cu pudră de busuioc, efectul este extraordinar. Dintre produsele stupului, propolisul are efecte rapide în creşterea imunităţii în faţa microbilor.
Comentarii
Trimiteți un comentariu