Treceți la conținutul principal

preveniea virozelor

prevenirea virozelor
Lămâile, portocalele şi propolisul cresc imunitatea organismului în faţa viruşilor.
În prevenirea virozelor, cura de lămâi poate face minuni. Citricele sunt bogate în vitamina C şi potasiu, elemente care cresc rezistenţa organismului nostru în faţa microbilor. Mărarul, morcovul şi propolisul sunt, la rândul lor, excelente antivirale.

Dacă avem imunitatea scăzută sau în jurul nostru sunt persoane cu probleme respiratorii, o cură de lămâi timp de 10 zile poate ţine microbii la distanţă. În prima zi se bea sucul unei lămâi.


Doza va creşte zilnic, astfel încât în a 10-a zi se bea sucul a 10 lămâi. Apoi se reia terapia, în ordine inversă. Sucul poate fi combinat cu ceaiuri de tei şi echinacea. Aceeaşi cură poate fi urmată cu portocale.


Sucul de morcovi, băut imediat după preparare


Mărarul este un excelent antiviral. Se poate consuma (cel puţin două legături) în amestec cu morcovi şi varză, în salate, pregătite pentru mesele de prânz sau cină. Alt aliment care ne fortifică organismul este sucul de morcovi, bogat în vitamina A şi potasiu. El trebuie consumat imediat după preparare pentru a avea efect maxim, iar cura ţine 10 zile. Poate fi combinat şi cu suc de mere.


Coacăzele sunt şi ele foarte bogate în vitamina C şi trebuie incluse în dieta antivirală. Procurate de la plafar, coacăzele uscate trebuie adăugate în salatele de fructe, după ce au stat în ceai de echinacea sau cătină să se rehidrateze.


Salate cu spanac sau porumb


Porumbul fiert este bogat în minerale şi foarte eficient în terapia antiviroze. Această cereală poate fi combinată în salatele cu spanac, o altă legumă cu efecte benefice asupra organismului în sezonul rece. Dacă aceste alimente sunt asezonate cu pudră de busuioc, efectul este extraordinar. Dintre produsele stupului, propolisul are efecte rapide în creşterea imunităţii în faţa microbilor.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt ...

lectia de istorie-carol cel mare

Nascut la 2 aprilie 742, Carol cel Mare, fondatorul Imperiului carolingian, a fost rege al francilor din anul 768. În timpul domniei sale a cucerit Italia si a fost încoronat cu titlul de Imperator Augustus de papa Leon al III-lea, pe 25 decembrie 800, într-o încercare de a reînvia Imperiul Roman de Apus. A fost primul conducator al unui imperiu în Europa occidentala de la prabusirea Imperiului Roman. Se pare ca Prüm este localitatea în care s-a nascut fiul lui Pepin cel Scurt, din dinastia merovingienilor si al Bertradei, cel care va fi supranumit Carol cel Mare. În anul 768, la moartea tatalui sau, Carol a împartit tronul cu fratele sau, Carloman, care a murit în 771. Carol a domnit apoi singur asupra francilor proaspat trecuti la crestinism, dar care nu renuntasera definitiv la obiceiurile barbare. Asupra statului franc condus de Carol planau mai multe pericole. În Sachsen, nordul Germaniei de azi, se aflau sasii care continuau sa se închine zeilor barbari. În sud, se af...