Treceți la conținutul principal

metoda de a te ingrasa

Stiu iar va omor cu un studiu facut de cercetatori :) dar e ceva inedit de data asta... el confirma faptul ca persoanele sociabile au tendinta de a se ingrasa :)).

metoda ingrasare


Fii atent(a) nu mai adauga o piftea si o bere la masa de seara ....fi pur si simplu sociabil (asta e cea mai buna metoda de a te ingrasa)

Cercetatorii japonezi confirma faptul ca persoanele sociabile au tendinta de a se ingrasa, in timp ce cele ametoda de a te ingrasanxioase sunt mai degraba slabe, potrivit unui studiu care examineaza legatura dintre personalitate si indicele de masa corporala (IMC), preluat de Reuters.

La acest studiu, publicat in Journal of Psychosomatic Research, au participat peste 30.000 de persoane din nord-estul Japoniei, cu varste cuprinse intre 40 si 64 de ani.

Participantii la studiu au oferit informatii despre greutate si înaltime si au efectuat un test de personalitate.

Rezultatele acestui studiu indica faptul ca persoanele sociabile, extrovertite, prezinta mai mari probabilitati de a avea un indice de masa corporala (IMC) mai mare de 25, o limita de la care incepe obezitatea, potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Tohoku, Japonia.

Dupa ce specialistii au luat in calcul ceilalti factori care determina greutatea, precum fumatul, acestia au descoperit ca barbatii extrovertiti prezinta de 1,73 ori mai multe probabilitati de a fi supraponderali fata de barbatii introvertiti. In ceea ce priveste femeile, cele extrovertite prezinta de 1,53 ori mai multe probabilitati de a fi obeze.

Persoanele catalogate drept "foarte anxioase" au prezentat de doua ori mai multe probabilitati de a fi subponderale (un IMC mai mic decat 18) fata de persoanele catalogate drept "anxioase".

Rezultatele demonstreaza ca personalitatea trebuie luata in calcul atunci cand se pun la punct masuri de prevenire a obezitatii si a slabiciunii corporale, spun cercetatorii.

Indicele de masa corporala se obtine impartind greutatea la patratul inaltimii.


sursa: mediafax.ro

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt ...

lectia de istorie-carol cel mare

Nascut la 2 aprilie 742, Carol cel Mare, fondatorul Imperiului carolingian, a fost rege al francilor din anul 768. În timpul domniei sale a cucerit Italia si a fost încoronat cu titlul de Imperator Augustus de papa Leon al III-lea, pe 25 decembrie 800, într-o încercare de a reînvia Imperiul Roman de Apus. A fost primul conducator al unui imperiu în Europa occidentala de la prabusirea Imperiului Roman. Se pare ca Prüm este localitatea în care s-a nascut fiul lui Pepin cel Scurt, din dinastia merovingienilor si al Bertradei, cel care va fi supranumit Carol cel Mare. În anul 768, la moartea tatalui sau, Carol a împartit tronul cu fratele sau, Carloman, care a murit în 771. Carol a domnit apoi singur asupra francilor proaspat trecuti la crestinism, dar care nu renuntasera definitiv la obiceiurile barbare. Asupra statului franc condus de Carol planau mai multe pericole. În Sachsen, nordul Germaniei de azi, se aflau sasii care continuau sa se închine zeilor barbari. În sud, se af...