Treceți la conținutul principal

Evita minciunosii!

evita minciunosii

Nu te mai lasa asa usor pacalit(a). Cititnd articolul de mai jos poti deveni un expert(a) in ale mintitului :).

Limbajul corpului si minciunile


In cazul in care persoana te minte, miscarile sale fizice vor fi limitate si rigide, miscandu-si foarte putin mainile si palmele. Micarile mainilor, palmelor si ale picioarelor sunt indreptate spre propriul corp si cel care minte ocupa putin spatiu prin gesturile sale.

Cel care te minte va evita pe cat posibil sa se uite in ochii tai in momentul in care rosteste minciuna. Daca este un expert in spus minciuni si te minte uitandu-se in ochii tai, tot poti sa-ti dai seama ca nu este sincer daca privirea sa va fi anormal de staruitoare.

Isi va atinge des fata, gura, gatul. Isi va scarpina nasul sau urechea.

Diferenta dintre ce sustine si ce gandeste

Aratarea emotiilor este intarziata, dureaza mai mult decat in mod normal si apoi se opreste brusc.

Sa spunem ca ii faci cuiva un cadou. Daca persoana respectiva spune "Imi place la nebunie" si zambeste dupa ce ti-a declarat asta, inseamna ca minte. Daca ar fi fost sincera atunci ar fi zambit in timp ce ti-ar fi spus.

Gesturile nu se potrivesc cu ceea ce declara. Daca, spre exemplu, o persoana spune "Te iubesc" insa infatisarea ii ramane aceeasi, inseamna ca minte. Fata ar fi trebuit sa i se lumineze, pupilele sa i se dilate, eventual sa zambeasca.

In cazul in care cineva mimeaza emotiile (fericire, surpriza, suparare) miscarile se limiteaza la gura in loc de intreaga fata.

Interactiune si recatii

O persoana vinovata devine defensiva. O persoana nevinovata va fi de obicei ofensisa.

Cel care minte nu se simte bine in fata incriminatorului si isi va intoarce fata sau corpul de la acesta.

Cel care minte va pune inconstient obiecte intre tine si el (un pix, o foaie, o cana).

Context si continut verbal

Cel care minte iti va folosi cuvintele cand va raspunde la intrebare, asta pentru a-si castiga timp sa isi inventeze minciuna. Daca il intrebi "Tu ai spart vaza?". Iti va raspunde "Nu, nu eu am spart vaza" decat printr-un simplu nu, asta si pentru a parea mai convingator.

Unii mincinosi evita minciuna nefacand afirmatii directe. Mai degraba sugereaza raspunsurile decat sa spuna ceva direct.

Persoana care minte va incerca sa fie mai naturala decat in mod normal, adaugand detalii nesemnificative pentru a te convinge. Nu se simt bine cu perioadele de tacere in conversatie.

Cel care minte nu va folosi pronume in propozitii si va vorbi fara inflexiuni ale vocii, in tonalitati monotone. Cand cel care vorbeste este sincer, va pune accent pe pronume mai mutl decat pe celelalte cuvinte din fraza.

Alte semne ale unei minciuni

Daca crezi ca cineva te minte, atunci schimba subiectul in mijlocul povestirii sale. Cel care minte va fi fericit sa vorbeasca despre altceva si vei vedea ca imediat este mai relaxat. Daca ar fi fost sincer, ar fi fost jignit de schimbare si ar fi vrut sa-si duca povestea pana la capat.

Foloseste umorul sau sarcasmul pentru a evita un subiect.

Ochii denota minciuna

Nu se spune degeaba ca ochii sunt oglinda sufletului. Iata cum poti sa-ti dai seama din privirile cuiva daca te minte.

Cand este intrebat ceva, in mod normal o persoana dreptace va privi (asa cum te uiti tu la ea):

In sus si la stanga
Oamenii se uita astfel atunci cand isi imagineaza ceva sau cand se gandesc la ceva. Spre exemplu, daca intrebi "Cum arata un taur albastru" astfel ar trebui sa se uite.

In sus si la dreapta
Este privirea pe care o are coneva care incearca sa-si aminteasca un lucru. Spre exemplu, daca il intrebi "Ce culoarea aveau peretii camerei tale in copilarie".

La stanga
Este modul in care iti intorci privirea cand trebuie sa iti imaginezi un sunet.

La dreapta
In acea parte te uiti cand ti se spune sa iti aduci aminte de un sunet.

In jos si la stanga
tfel te uiti daca trebuie sa-ti aduci aminte de un miros, gust, simtamant.

In jos si la dreapta
Este privirea persoanelor care sunt absorbiti in ganduri si vorbesc cu sine in gand.

Cum sa folosesti aceste informatii ca sa detectezi minciuna:
Spre exemplu, un copil te roaga sa-i dai o bomboana si tu il intrebi daca mama lui il lasa sa manance dulce. In timp ce raspunde "Da...mama ma lasa" daca se uita spre stanga inseamna ca te minte.

Indica un raspuns nascocit pentru ca atunci cand privesti spre stanga de obicei incerci sa-ti imaginezi lucruri, sa inventezi. Daca se uita spre dreapta, spune adevaraul, pentru ca spre dreapta te uiti cand vrei sa iti amintesti ceva, in cazul de faza ce-i spusese mama sa.

Evita minciunosii!!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt ...

lectia de istorie-carol cel mare

Nascut la 2 aprilie 742, Carol cel Mare, fondatorul Imperiului carolingian, a fost rege al francilor din anul 768. În timpul domniei sale a cucerit Italia si a fost încoronat cu titlul de Imperator Augustus de papa Leon al III-lea, pe 25 decembrie 800, într-o încercare de a reînvia Imperiul Roman de Apus. A fost primul conducator al unui imperiu în Europa occidentala de la prabusirea Imperiului Roman. Se pare ca Prüm este localitatea în care s-a nascut fiul lui Pepin cel Scurt, din dinastia merovingienilor si al Bertradei, cel care va fi supranumit Carol cel Mare. În anul 768, la moartea tatalui sau, Carol a împartit tronul cu fratele sau, Carloman, care a murit în 771. Carol a domnit apoi singur asupra francilor proaspat trecuti la crestinism, dar care nu renuntasera definitiv la obiceiurile barbare. Asupra statului franc condus de Carol planau mai multe pericole. În Sachsen, nordul Germaniei de azi, se aflau sasii care continuau sa se închine zeilor barbari. În sud, se af...