Treceți la conținutul principal

Cum sa scoatem o capusa din piele fara a merge la spital !!!

Pentru indepartarea capuselor exista multe sfaturi bine intentionate. Multe dintre recomandari ne indeamna sa sufocam capusa cu ulei sau cu unt, in anumite cazuri chiar si cu lipici, iar apoi sa o scoatem rotind-o in sensul acelor de ceasornic.
Sensul de rotatie este indiferent:) Acul capusei nu are filet, ci carlige de ancorare. Ele sunt greu de indepartat, indiferent in ce directie le rotim.
Cel mai bine pot fi indepartate capusele fara nici o prelucrare anterioara: se apuca corpul insectei cu un clestisor fin sau cu o penseta, cat mai aproape de piele, iar apoi se trage in linie dreapta.Ce nu ati mai auzit, urmeaza : innebunită după aroma fosforului umed, căpușa este dispusă să părăsească inclusiv corpul nostru, dacă simte acest miros. Cu toții incercam sa ne ferim de înțepătura căpușelor, care după cum se cunoaște, răspândesc boala Lyme (Borrelioza).
w560xh316_capusa
Căpușa înfiptă în piele poate fi îndepărtată cu ușurință (si) cu ajutorul unui singur băt de chibrit. Umeziți capul unui băț de chibrit(are fosfor in varf), și descrieți cercuri cu el, în jurul locului unde este înfiptă căpușa. După câteva secunde căpușa își va extrage singur capul, și se va urca pe bățul de chibrit, pentru a savura mirosul de fosfor! Această metodă simpla de îndepărtare a căpușelor s-a dovedit a fi cea mai sigură și cea mai eficientă. Se stie ca prin apucarea corpului căpusei riscam ca saliva acesteia să fie injectată în corp prin ruperea capului insectei înfipte în piele.
Această metodă ar trebui răspândită si prin mass-media insa nu se cunoaste.
- See more at: http://www.luanamedia.ro/frica-de-capuse-se-stinge-cu-chibritul/#sthash.ujRt9uEX.dpuf

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt ...

lectia de istorie-carol cel mare

Nascut la 2 aprilie 742, Carol cel Mare, fondatorul Imperiului carolingian, a fost rege al francilor din anul 768. În timpul domniei sale a cucerit Italia si a fost încoronat cu titlul de Imperator Augustus de papa Leon al III-lea, pe 25 decembrie 800, într-o încercare de a reînvia Imperiul Roman de Apus. A fost primul conducator al unui imperiu în Europa occidentala de la prabusirea Imperiului Roman. Se pare ca Prüm este localitatea în care s-a nascut fiul lui Pepin cel Scurt, din dinastia merovingienilor si al Bertradei, cel care va fi supranumit Carol cel Mare. În anul 768, la moartea tatalui sau, Carol a împartit tronul cu fratele sau, Carloman, care a murit în 771. Carol a domnit apoi singur asupra francilor proaspat trecuti la crestinism, dar care nu renuntasera definitiv la obiceiurile barbare. Asupra statului franc condus de Carol planau mai multe pericole. În Sachsen, nordul Germaniei de azi, se aflau sasii care continuau sa se închine zeilor barbari. În sud, se af...