Treceți la conținutul principal

top 10 cele mai ciudate procese

Locul 10

Mult zgomot pentru... o musculatura de invidiat. Un body builder din Marea Britanie a fost dat in judecata de vecinii sai pentru ca, in cele doua ore de antrenament zilnice, ridicand greutatile, producea un zgomot a carui intensitate era in jur de 100 de decibeli, cam cat masoara si zgomotul produs de un tren in momentul sosirii in statia de metrou . Vecinii sai nu au tolerat prea mult timp situatia si l-au dat in judecata. Amenda: 70 de lire.

Locul 9

Intr-adevar, interpretarea unei culori este absolut subiectiva, mai ales cand este vorba de culoarea parului. Nimeni nu se mira cand o femeie din SUA ajunge sa dea in judecata o firma de cosmetice. Si de data aceasta, motivul il constituie diferenta dintre ceea ce „spune” reclama produsului si efectul pe care il are in procesul de infrumutesare. Este vorba despre o vopsea de par care s-a dovedit a fi .. orice altceva in afara de blond. Reclamanta sustinea ca i s-a facut rau si a avut o stare de depresie in momentul in care s-a vazut bruneta, in oglinda, iar pierderile ei au fost de nedescris dat fiind faptul ca „brunetele au parte de mai putina atentie decat blondele”.

„Am stat acasa mai mult ca in viata mea si mai tot timpul trebuie sa port palarii”, a declarat femeia.

Judecatorul, insa, i-a respins plangerea, in care femeia a sustinut ca trebuia pus un avertisment pe cutiile de vopsea conform caruia vopseaua de par din tub ar putea sa fie alta decat cea inclusa in cutii.

Locul 8

Homosexualitatea este un subiect extrem de sensibil. Din cand in cand, abordarea lui ridica semne de intrebare de ordin legal. De exemplu, cand doi locuitori ai insulei elene Lesbos cer unei instante dreptul exclusiv de a folosi termenul "lesbian", avand in vedere conotatiile sexuale pe care le-a capatat aceasta notiune. Cazul nu a avut succes.

Locul 7

Cum sa fii in doua locuri, in acelasi timp? Este o intrebare la care raspund doua surori gemene. Potrivit legislatiei italiene, un judecator poate fi si avocat. In incercarea de a prezida un proces si de a apara un martor, in sali de judecata diferite, o femeie apeleaza la sora ei geamana. Vazand ca are sorti de izbanda, farsa a continuat timp de trei ani si ar fi continuat mult timp, daca un client nu ar fi ascultat, din greseala, o conversatie de-a lor.

Locul 6

Stirile pozitive, obligatorii in Romania, au intrat in topul intocmit de Gary Slapper. Atunci cand esti obligat - prin lege - sa te bucuri de ceva in aceeasi masura in care te enervezi din cauza altui fapt, undeva se produce o problema, mai exact acolo unde se invart rotitele liberei exprimari.

Ironic, profesorul Slapper isi intituleaza materialul „Vesti/Stiri bune pentru democratie” (Good news for democracy) si relateaza, pe scurt, toate etapele prin care a trecut propunerea legislativa privind completarea art.28 din Legea audiovizualului nr.504/2002, de la a fi votata in unanimitate de Senat, a fi considerata neconstitutionala, si pana la fi respinsa de Camera Deputatilor. Mai exact, este vorba de legea prin care stirile pozitive si cele negative trebuiau sa aiba pondere egala in jurnalele de stiri.


Locul 5

Un alt subiect care starneste reactii nenumarate il reprezinta drepturile animalelor. Un judecator din Australia a fost pus in dificultate in momentul in care i s-a cerut sa considere ca un cimpanezeu este ...om. Membrii unei asociatii pentru protectia animalelor au dorit sa-l adopte pe cimpanzeul numit Matthew Hiasl Pan, sustinand ca acesta are 99.4% din ADN-ul unui om. Judecatorul a decis ca Matthew sa ramana la stadiul de animal.

Locul 4

Aparent, "politia modei" nu este doar un concept inventat de revistele glossy. Un tanar din statul american Florida a fost arestat pentru ca arata ceva mai multi cm din lenjeria sa intima. Legea "pantalonilor lasati" chiar exista in statul american, fiind o intiativa cetateneasca. Insa, tanarul a scapat de la plata amenzii pentru ca actul normativ a fost considerat neconstitutional.

Locul 3

Sa spunem ca un ursulet fura miere? Ce face apicultorul? Incearca sa-l alunge. Pentru ca amenintarile verbale nu functioneaza in acest caz, omul pune muzica din genul turbo-folk (mai exact, manele, conoform wikipedia.org) la un sistem audio puternic si un felinar puternic. Ursul, insa, nu s-a lasat impresionat si a continuat sa vina la stupi. Asadar, apicultorul a dat in judecata statul macedonean (dat fiind faptul ca ursul nu apartinea unei persoane private), castigand despagubiri.

Locul 2

Cum scapi de o amenda pentru parcarea in locul nepermis? Spui ca ai serpi in masina. Ar mai trebui sa fii dansatoare din buric si cam atat... O femeie care a parcat intr-un loc interzis, lasand motorul pornit, a scapat fara nicio pedeapsa. Ea a explicat judecatorului ca a fost necesar acest gest, pentru ca serpii care o ajutau sa isi faca numarul sa nu adoarma. Conform argumentelor acesteia, caldura tinea serpii treji.

Locul 1

Intr-un proces de custodie desfasurat in Noua Zeelanda, judecatorul a ramas impresionat nu tocmai placut cand a aflat numele copilului care urma sa fie incredintat unuia dintre parinti: Talula danseaza Hula din Hawaii („Talula Does The Hula From Hawaii”). Prin urmare, copilul a fost incredintat instantei, numele ei fiind considerat o forma de abuz. Gary Slapper mentioneaza si alte nume ciudate care au ajuns sa aiba statutul unui abuz: „Number 16 Bus Shelter” (Statia acoperita a autobuzului numarul 16), iar pentru gemeni: “Benson” si “Hedges” ("Benson and Hedges" este o marca de tigari), dar si “Fish” si “Chips”.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Ce inseamna paradisul?!

Oamenii vor paradisul si fac cele mai ingrate gesturi pentru a-l atinge. Ce inseamna paradisul?! O stare de beatitudine, in care poti sa arunci o privire asupra propriului eu multumit, detasat si oarecum desprins sau dimpotriva asaltat de realitatea palpabila, un paradis artific involuntara. Cuvintele capata intelesuri noi, nebanuite si esti uimit de asociatiile de idei, de varietatea sensurilor, de intensitatea cu care se impun. Fascinatia in fata acestei lumi a cuvintelor pe care o descoperi in tine va mai dura o vreme. Asocierile de idei devin din ce in ce mai bizare si o usoara senzatie de ameteala te face mai nesigur. Iti spui ca poate ar fi mai bine sa te asezi. Sentimentul de buna dispozitie persista si-ti place starea asta de bine. Acum e momentul in care realitatea din jurul tau se trasnforma. Daca esti un spirit cultivat, iubitor de forma, culoare, frumos vei asista la un spectacol uimitor. Caci stimulul actioneaza asupra naturalului, nu-ti atribuie o alta identi

Povestea unei pisici otravite

Nu stiu cati dintre voi sunteti propreari de animale si ati trecut prin asa ceva. Aici ma refer la caini, pisici,iepuri etc. Am si eu o psicuta(vagaboanda)negra in vasta de 2 ani, mama pentru a 2 oara,prima data de un puiut iar acum de trei golanasi. Ea nu este o pisicuta care sa stea doar in casa.De mica a cochetat si pe afara. Ieri se care afara dimineata sa-si faca treburile apoi vine inapoi se duce pe la puiuti ii linge putin le da lapte, se culca putin dupa care se trezeste si incepe sa umble prin casa. Nimic anormala pana aici. Mergand ea tot asa, dintr-o data observ ca tot isi scutura picioarele. .MI-am dat seama ca ceva nu e in regula cu ea(nefacand asa ceva pana atunci niciodata). O iau in brate ma uit in ochii ei cam tulburi, si simt cum ii tremura piciorusile (muschii). O pun jos pe covor.Incearca sa se ridice si sa merga dar i se impleticesc picioarele si tot cade.Incepe sa se agraveze din ce in ce mai tare. Rasufla din ce in ce mai repede, iar contractiile muschilor sunt

8 sfaturi in negociere

1. Numele Partenerului de negociere Fie ca vorbim despre nume, fie despre prenume, oamenilor le place sa li se pronunte numele. Pentru a retine numele persoanei este important ca, imediat dupa ce facem cunostinta cu ea sa folosim numele de cateva ori. Un secret este acela de a folosi chiar si la telefon numele persoanei de la capatul celalalt al firului, iar daca dorim un impact maxim trebuie, ca intr-o conversatie sa–i folosim ca ultim cuvant numele, cum ar fi: „Va doresc o zi buna, domnule Rujoiu” , „O sa va sun eu maine, domnule Rujoiu” sau „A fost o adevarata placere sa va intalnesc, domnule Rujoiu” etc. Trebuie sa retinem ca este important sa folosim numele celui cu care vorbim, dar mai ales in finalul discutiei, iar daca se poate, numele acestuia sa fie chiar ultimul cuvant. 2. Asezarea in incapere In principiu, pozitia cea mai dezavantajoasa este cu spatele la usa si cu fata la geam. Aceasta este o pozitie care creeaza disconfort, in primul rand pentru ca totdeaunea vei avea un